Tádžický šašlik

(Pro 6 osob)

1000g jehněčího masa, 150g slaniny, 4 cibule, 1 citron, 5 rajčat, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, grilovací koření, petrželka

 

Očištěné a odblaněné jehněčí maso nakrájíme na 30-40g kostky, naklepeme, smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, 2 cibulemi, osolíme a dáme na několik hodin odležet do chladničky. Občas lehce promícháme. Odleželé maso navlékneme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly, lze použít i šašlíkové jehly Weber style, potřeme šťávou z marinády a olejem smíchaným s grilovacím kořením a na rožni na rozžhaveném dřevěném uhlí nabo na grilu při občasném otáčení a potírání šťávou z marinády grilujeme doměkka. Jako vhodný gril na dřevěné uhlí bych doporučil gril Weber Ghar Q 260, gril plynový pak Weber Q 200. Na jedné grilovací jehle opečeme rajčata. Při podávání šašliky obložíme opečenými rajčaty, na kolečka pokrájenou cibulí a posypeme nadrobno posekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování