Skopový šašlik

600g vykostěné skopové kýty, 100g slaniny, 3 cibule, mletý pepř, citronová štáva, bobkový list, 3 lžíce másla, 1-2 lžíce drobně sekané pažitky, olej, sůl

 

 

Z očištěné skopové kýty nakrájíme 20-30g kostky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do misky, přidáme jednu na kolečka nakrájenou cibuli, pokapeme citronovou štávou a olejem, přidáme bobkový list, promícháme a necháme 2 hodiny odležet. Pak maso osušíme, navlékneme na 4 grilovací jehly střídavě s plátky slaniny, kolečky cibule a opékáme na roštu rozehřátého grilu. Lze použít šašlíkové jehly v kombinaci s grilem Spirit E 310 Classic. Během grilování jehly otáčíme a občas potíráme štávou z marinády. Šašlik podáváme na vyhřátých talířích s bramborami nebo smaženými bramborovými hranolky a pažitkovým máslem.

Pažitkové máslo: Změklé máslo utřeme se solí a několika kapkami citronové šťávy, vmícháme nadrobno nasekanou pažitku, utvoříme váleček a necháme v chladničce ztuhnout. Před podáváním nakrájíme pažitkové máslo na kolečka.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování