Grilovaná jehněčí kýta

(Pro 6 osob)

1000g jehněčí kýty, 100g slaniny, 4 stroužky česneku, mletý pepř, citronová šťáva, 2 lžíce oleje, sůl

 

Kýtu zbavíme tuku, odblaníme, protáhneme klínky z poloviny slaniny, naklepeme, opepříme a v chladničce necháme 1-2 hodiny odležet. potom ji osušíme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem a vložíme na žhavý rošt silně rozpáleného grilu s dřevěným uhlím a po všech stranách opečeme. Pro tento pokrm je vhodný gril Performer nebo gril plynový Weber Spirit E 310 Classic. Rošt přesuneme dál od ohně a pozvolna, za občasného potírání olejem grilujeme, až maso změkne. Maso můžeme kontrolovat pomocí audiodigitální termosondy. Ke konci grilování je osolíme a nakrájíme na plátky. Podáváme na nahřátých talířích s opečenými bramborami, jogurtovou omáčkou a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování