Dary moře na grilu

 

Grilované krevety v medové marinádě

Grilovaní garnáti v medové marináděZpůsob grilování : plynové grily přímé grilování, na střední výkon , grily na dřevěné uhlí  přímé grilování, doba přípravy cca 15 minut

Suroviny : asi 40 syrových loupaných krevet bez hlavy , šťáva ze 2 limetek, sojová omáčka, polévková lžíce chili,  olivový olej, med,  dřevěné špejle

Příprava : krevety vložíme do mělké misky, zakapeme šťávou ze dvou limetek, dobře promícháme a necháme cca 5 minut odležet. připravíme marinádu ze 3 polévkových lžící oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžic olivového oleje a 1 lžíce chili omáčky. Krevety omáčkou rovnoměrně potřeme a napichujeme  na špejle nebo špízové jehly. Pokud nejaká marináda zbyde, potírejte dál , dokud ji všechnu nespotřebujete. Pečte na rozpáleném grilu 4-7 minut podle toho, jak jsou krevety veliké, do růžova

 

 

Grilované krabí medailonky

Grilované krabí medailonkyZůsob grilování : plynové grily přímé grilování, na střední výkon , grily na dřevěné uhlí také přímé grilování, doba přípravy cca 8-10 minut

Suroviny: 900g krabího masa, 2 lříce citronové šťávy, 1kg mrkvového piré, 6 bílků, 2 lžíci dijonské horčice, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 125g másla, 8 stroužků citónu, koprové snítky

Příprava: krabí maso potřeme citrónovou šťávou a necháme krtáce odstát.  Ostatní zbylé suroviny mimo másla smícháme ve větší misce, a vytvoříme asi 1,5cm silné medailonky, a položíme je na pečící papír a pak na pečící litinový tál ( případěn na hliníkovou misku)¨, aby se nepřilepily. Grilujeme na střednáí výkon asi 8-10 minut, jedenkrtá obracíme ( asi po 5 minutách) Podáváme ihned po dokončení, ozdobíme snítkou kopru a stroužkem citronu


 

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování