Grilovaná krabí klepeta s hořičnou omáčkou

500g krabích klepet, kuchyňsky upravených, 1/2 hrnku olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy, francouzská hořčice, 1/2 lžičky sušeného estragonu, 4 naťové cibulky, 1/4 hrnku nasekané zelené petržele, 3/4 čerstvě mletého černého pepře, lžičku soli.

 

Očištěná krabí klepeta položíme do grilovací misky Weber Style, pokapeme lžící oleje a posypeme lžičkou pepře a osolíme. Pro grilování krabích klepet doporučujeme plynové grily Q100, Q200 nebo Q 300. Krabí klepeta grilujeme nad středně rozpáleným grilem zhruba 5 minut do měkka. V misce našleháme zbytek oleje a pepře, sůl, estragon, citronovou šťávu, hořčici, nasekanou cibulku a zelenou petržel. Horká klepeta rozlouskneme a ihned podáváme s připravenou omáčkou.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování