Skopové řízky grilované se sardelovým máslem

600g skopové kýty, mletý pepř, sůl. 1 lžíce sardelové pasty, 4 lžíce másla, 2 lžíce mouky, olej na potření

 

Maso ze skopové kýty očistíme, odblaníme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opláchneme, osušíme, opepříme a potřeme olejem. Na chladném místě je necháme 1-2hodiny odležet. Potom je po obouch stranách prudce opečeme na roštu grylu. Pro tento pokrm je vhodný gril Weber Q 300. Žár zmírníme, na každý řízek položíme dílek sardelového másla, osolíme a dogrilujeme. Sardelové máslo připravíme smícháním změklého másla s moukou a sardelovou pastou. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování