Grilované Vepřové maso ( kotlety, bůček ) se sýrem

4 vepřové kotlety nebo 4 plátky bůčku ( asi 600g ), 60g strouhaného sýra, 1 lžička hořčice, 2-3 stroužky česneku, 4-5 lžic oleje, 2 lžíce mouky, 1/4 lžičky pepře, sůl

 

Omyté vepřové maso osušíme, naklepeme, mírně poprášíme moukou, opepříme, po obou stranách potřeme olejem smíchaným s hořčicí a rozetřeným česnekem. Pak je vložíme na mřížku rozehřátého grilu a po obou stranách grilujeme do červena. Během grilování maso potíráme směsí oleje, hořčicí a česneku. K potírání je vhodný omáčník se silikonovým štětcem. Potom maso sejmeme, posypeme sýrem a znovu dáme na rošt, než se sýr roztaví. Pro tento druh pokrmu je vhodný gril Weber Q 300 doplněný o litinový tál. Nakonec osolíme. Pokrm podáváme s vařenými bramborami nebo grilovanými bramborovými hranolky ochucenými tatarskou omáčkou a se zaleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování