Grilovaný sýr

Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou

Způsob grilování : při použití plynového grilu i grilu na dřevěné uhlí přímé grilování, cca 5 minut

Suroviny : 4 hermelíny, 4 lžíce rybízové marmelády, kompotované brusinky - 200 ml, olivový olej, vinný ocet, sůl, čerstvě umletý pepř

Příprava: gril rozpálíme asi na 200 stupňů, do hliníkové misky vložíme hermelíny potřené olivovým olejem, a zprudka z obou stran grilujeme v misce, dokud sýr nezíská hnědou kůrku. Opatrně obracíme, aby horký sýr nevytekl. Mezi tím zahřejeme za stálého míchání marmeládu, brusinky, vinný ocet, sůl a pepř. Uvedeme na krátko do varu, dobře mícháme, aby se omáčka nepřipálila. Grilovaný hermelín pak přelijeme horkou omáčkou a podáváme

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování