Grilované telecí

Telecí kotlety s listovým špenátem a gremoládou

Grilované telecí kotletyZpůsob grilování : plynové  grily -přímé grilování, na střední výkon , grily na dřevěné uhlí přímo, na střední až plný výkon podle síly masa

Suroviny : 25g másla, 2 velké rozdrcené stroužky česneku, jemně nakrájená šalotka, lžíce olivového oleje, 200g špenátových listů, 25g strouhaného parmézánu, čerstvě mletý černý pepř
Pro Gremoládu : 2 velké stroužky česneku, velmi jemně nasekané, nasekané čerstvá zelená petržel, kůra z citronu, 4 telecí kotlety asi 2-3 cm silné, olej k potírání

Příprava : Máslo rozpustíme na malé pánvi, přidáme drcený stroužek česneku, nakrájenou šalotku a cca 3 minuty dusíme do měkka. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, a opečeme špenátové listy, dokud nezměknou. Ze špenátu vtlačíme přebytečnou vodu a na prkénku na hrubo nasekáme. Nakrájený česnek a šalotku dáme do středně velké misky, přidáme parmezán, sůl, pepř a dobře promícháme.
Připravíme gremoládu : nakrájený česnek, petržel, a oloupanou citronovou šťávu dáme do malé misky, dobře promícháme a necháme dostát.
Ostrým nožem prořízneme do kotlet hluboké rýhy, pokrájený špenát do ní vtlačíme, a 3pízovou jehlou nebo namočenou dřevěnou špejlí spojíme vždy dvě k sogbě, aby špnát nevypadal ven. Pečeme na přímo, silně potíráme olivovým olejem, dokud nejsou kotlety dost propečené, což podle síly může trvat 5-10 minut. Poté sundáme z grilu, rozdělíme od sebe, dochutíme gremoládou

 

 

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování

Konvektomat, gastro vybavení Zahradní a venkovní krby Recepty a vaření Sauny, Dveře, Zárubně Koupelny