Vepřová krkovička na jehle

800g vepřové krkovičky, 150g anglické slaniny, 2 větší cibule, 2 papriky, 20 vypeckovaných oliv 2 lžíce grilovacího koření, sůl

 

Z vepřové krkovičky nakrájíme špalíčky, opatrně je naklepeme a poprášíme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na silnější plátky, slaninu na tenké plátky a očištěné papriky na čtverečky. Maso, cibuli, slaninu, papriky a olivy střídavě navlékneme na 4 grilovací jehly, můžeme použít také šašlíkové jehly, potřeme olejem a vložíme na rošt rozehřátého grilu. Jehly občas otočíme a dále potíráme olejem.Vhodný gril pro tento pokrm je gril Weber Spirit E 320 Premium. Před koncem grilování posypeme zbytkem grilovacího koření a osolíme. Podáváme s tmavým chlebem a rajčatovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování