Ražniči z vepřové kýty

600g vepřové kýty, 150g slaniny, 4 rajčata, 3 papriky

Marináda: 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce citronové šťávy,  olej, sůl, 1 lžička grilovacího koření.

 

Maso opláchneme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Také doporučujeme grilovací misky Weber. Na marinádu nakrájíme cibuli na silnější kolečka, smícháme ji s olejem, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a grilovacím kořením. Maso necháme několik hodin v marinádě odležet. Očištěné papriky nakrájíme na čtverce, rajčata na dílky a slaninu plátky. Poté maso vyndáme z marinády, osušíme a střídavěse slaninou a dílky zeleniny napícháme na 4 grilovací jehly, můžeme použít i jehly na dvojitý pérový špíz, potřeme olejovou marinádou a vložíme na mřížku grilu s rozžhaveným dřevěným uhlímnebo do elektrického grilu. Můžeme použít gril na dřevěné uhlí Weber One-Touch Silver 57 nebo elektrický gril Weber Q 140. Při grilování jehly otáčíme a potíráme marinádou. Pokr ihned po grilování osolíme. Podáváme s bagetou nebo plátky toastové veky a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování