Grilované vepřové panenky se šunkou

500g vepřové panenky, 300g šunky ( plátkované ), 3 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 šálku husté smetany, 3 lžíce bílého vína, 1 lžičku solamylu, 1/2 lžíce cukru, sůl, 4 pláty alobalu

 

Vepřovou panenku nakrájíme na 12 plátků, mírně je naklepeme, vytvarujeme do koleček a potřeme olejem. Po 3 kusech je rozložíme na misky vytvarované z plátu alobalu. Šunku rozdělíme na 12 čtvercových dílků, rozložíme na panenky, potřeme olejem a upevníme párátky. Nepatrně poprášíme grilovacím kořením a na roštu s rozžhaveným dřevěným uhlím krátce grilujeme a nakonec osolíme. Pro tento druh pokrmu je vhodný jakýkoliv gril Weber včetně grilu Summit. Smetanu smícháme se solamylem, vínem a cukrem, rozdělíme do alobalových misek, okraje zvedneme a volně spojíme a ještě krátce grilujeme. Podáváme s plátky bagety a jemným zeleninovým salátem. 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování