Grilovaná vepřová žebírka

1,2kg vepřových kotlet, Grilovací omáčka: 1 velká cibule, 3 stroužky čsneku, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce citronové štávy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce cukru, 3 lžíce sojové omáčky, 100ml čerstvého vína, 4 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, sůl.

 

Vykostěná vepřová žebírka nakrájíme na tenké plátky a vložíme do širší ploché misky, zalijeme ostrou grilovací omáčkou připravenou smícháním nebo rozšleháním uvedených surovin v mixeru a 2 hodiny marinujeme. Občas plátky přeložíme, aby se maso rovnoměrně marinovalo. Potom je osušíme, položíme na rošt mírně rozehřátého grilu potřeného olejem a pozvolna grilujeme dozlatova. Občas obracíme a potíráme marinádou . Na potírání je ideální omáčník se silikonovým štětcem na obracení sada 3ks nerezového grilovacího náčiní. Propečená žebírka podáváme se smaženými bramporovými hranolky, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování