Ovocný kebab s citrusovou polevou

4 kousky ananasu, 4 kousky žlutého melounu, 4 švestky, 1/2 hrnku pomerančové marmelády, 2 lžíce másla, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemně nasekané máty, lžička mlétého zázvoru a lžička mleté skořice.

 

Do kastrolku dáme máslo, marmeládu, citronovou šťávu, zázvor a skořici. Za stálého míchání směs pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí, vmícháme nasekanou mátu. Švestky rozpůlíme, vyjmeme pecku. Kousky ovoce střídavě napichujeme na špízové jehly Weber Style a potřeme připravenou omáčkou. Položíme na rošt rozehřátého grilu a zvolna grilujme za častého otáčení 7-10 minut do měkka. Pro přípravu ovocného kebabu doporučujeme gril na dřevěné uhlí One-Touch Gold 47cm. Ovocný kebab při grilování často potíráme omáčkou.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování