Nadívaný pstruh s pomerančem a mátou

2 velcí pstruzi (po 400-500g), 1 červená cibule, 1 pomeranč, hrst nasekané čerstvé máty, 1/2 lžičky soli, olej

 

Oloupaný pomeranč a cibuli oloupáme a nakrájíme na tenké plátky. Vykuchané, upravené ryby omyjeme a osušíme. Ryby uvnitř osolíme a naplníme plátky pomeranče a nasekanou mátou. Dva pláty alobalu potřeme olejem, na každý položíme naplněnou rybu a poklademe plátky cibule.

Dobře zabalíme a položíme na rošt středně rozpáleného grilu. Vhodné je používat grilovací lopatku na ryby Weber. Grilujeme na přikrytém grilu 20-25 minut, v polovině úpravy obrátíme. Balíčky s rybami otevřeme, odstraníme pomeranč s mátou a dochutíme solí. Ihned podáváme. Doporučujem použít přímé grilování, pokud máme větší pstruhy , je vhodný gril s větší grilovací plochou, třeba plynový gril Weber Genesis

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování