Grilovaný pstruh s bylinkami ve slanině

 4 pstruzi (po 300-400g), 12 dlouhých plátku anglické slaniny, citrónová šťáva, hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka) hrubě drcený pepř a sůl.

 

Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou. Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7-9 minut z každé strany. Pro přípravu grilovaného pstruha doporučujeme gril weber q 140. Horké ryby pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování