Pikantní karbanátky

  400g vepřového masa, 400g hovězího masa, olej, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 2 stroužky česneku, 2 vrchovaté lžičky grilovacího koření, sůl, 100ml mléka, 1 žemle, 1 větší cibule, 1 vejce

 

Oprané maso dvakrát umeleme na masovém strojku, aby bylo jemné, smícháme je s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, kapary a v mléce namočenou a vymačkanou žemlí. Směs oslolíme, posypeme grilovacím kořením, vmícháme prolisovaný česnek a prohněteme. Vytvarujeme 8 plochých karbanátků, obalíme je ve strouhance a potřeme olejem. Vložíme na rošt silně rozehřátého grilu a po obou stranách opékáme do zlatova. Na grilování tohoto pokrmu je vhodný gril na dřevěné uhlí Weber Smokey Joe Silver nebo gril Weber Go-Anywhere. Podle potřeby při grilování potíráme olejem. Rozdělíme je na talíře a podáváme s opékanými bramborami a zeleným salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování