Pikantní grilované svíčkové řezy

500g svíčkové ( z úzkého konce ), 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 malá cibule, 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce oleje, citronová šťáva, 4 rajčata, petrželka, šalvěj, majoránka, sůl.

 

 

Svíčkovou nakrájíme na plátky silné 2 cm, vložíme do marinády, kterou připravíme z nadrobno nakrájené cibule, česneku, worcestrové omáčky a citronové šťávy, a asi 2 hodiny marinujeme. Řezi nekolikrát přeložíme. Potom je vyjmeme a dobře osušíme. Potřeme olejem a vložíme na rošt rozžhaveného grilu, během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Pro tento pokrm se dá použít gril Weber Spirit E 320 Premium. Solíme až na konec. Na osolení a opepření pokrmu Weber nabízí stylové kořenky s mlýnkem. Podáváme s plátky grilovaných rajčat, posypané čerstvou nebo sušenou petrželkou, majoránkou a šalvějí. Jako příloha jsou nejvhodnější smažené bramborové hranolky.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování