Grilované hovězí roštěnky po provensálsku

4 hovězí roštěnky po cca 150g, 4 snítky timiánu, 1 snítka estragonu, 1 snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžička mletého nebo čerstvě drceného pepře, 6 lžic olivového oleje, (čerstvé zelené bylonky lze nahradit sešeným provensálským kořením)

 

Roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, aby se při grilování maso nekroutilo. Z timiánu, estragonu a rozmarýnu odřízneme silné stonky, lístky nadrobno nakrájíme, v misce smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, solí a mletým pepřem. Místo čerstvých bilinek můžeme do směsi vmíchat 2 lžičky provensálského koření. Směs naneseme na obě strany roštěnek a necháme v chladničce 2 hodiny rozležet. Potom je osušíme, potřeme olejem, vložíme na roštpředehřátého grilu a po každé straně cca 6 minut grilujeme. Na tento pokrm je vhodný gril Weber Q 300. Při grilování je potíráme zbylou marinádou. Na marinádu je vhodný omáčník se silikonovým štětcem. Před podáváním roštěnky osolíme. Podáváme je se smaženými bramboroými hranolky nebo chlebem a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování