Pikantní grilované roštěnky

4 roštěnky ( asi 600g ), 2 středně velké cibule, mletý pepř, 5 lžic oleje, 3 stroužky česneku, 3 papriky nebo sterilované kapie, 1 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžičky hořčice, 3 lžíce kečepu, 4 lžíce kečupu, sůl

 

Roštěnky očistíme, okrajové blány a přebytečný tuk odstraníme, okraje nařízneme a maso mírně naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Na spodní misce grilu - u zahradního grilu na pánvi ideálně pánev Wok - rozehřejeme olej, dáme na něj na kolečka nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme prolisovaný česnek, na nudličky nakrájenou papriku nebo sterilovanou kapii, hořčici, worcesterskou omáčku a kečup a vše podusíme do změknutí. Mezi tím na mřížku grilu rozložíme roštěnky a grilujeme je po každé straně 5-6 minut, vhodný gril na přípravu tothoto pokrmu je gril Weber Spirit E 320 Premium. Hotové roštěnky osolíme. Rozdělíme na nahřáté talíře, překryjeme připracenou zeleninovou směsí a posypeme křenem. Zeleni nu lze i ogrilovat na grilovací pánvi na zeleninu. Podáváme s bramborami.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování