Bilinková marináda

500ml masového vývaru, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 2 lžíce sladké smetany, mletý černý pepř, sůl, 2 lžíce jemně nasekané zelené petržele, 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého libečku, citronová šťáva dle chuti

 

V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přidáme vývar a povaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí. Pro pepření a solení doporučujeme použít stylové kořenky s mlýnkem. Krátce povaříme a odstavíme. Do základu omáčky vmícháme žloutek rozmíchaný se smetanou, bylinky a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme k e grilovaným pokrmům z mletého masa.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování