Telecí teriyaki

 700 g telecího masa z kýty, 2 červené paprika, 10 cibulek

Marináda: 2 velké stroužky česneku, 3 lžíce dezertního vína, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, 3 lžičky cukru, lžičku mleté skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru.

 

Telecí maso očistíme a nakrájíme plátky. Dáme do misky, zalijeme marinádou a přikryté necháme odležet aspoň 3 hodiny v ledničce. Maso vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.  Papriku očistíme a pokrájíme na čtverečky.Naťové cibulky nakrájíme na jemno. Na Šašlíkové jehly Weber Style napichujeme střídavě kousky masa, cibulku a kousky papriky. Připravené maso rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme 10-12 minut. Během úpravy obracíme a potíráme marinádou. Zbytek marinády dáme do kastrolku a povaříme. Horké maso ihned rozdělíme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme.

Příprava marinády: V kastrolku smícháme víno, ocet, sojovou omáčku a škrobovou moučku. Ochutíme cukrem, prolisovaným česnekem, skořicí a zázvorem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování