Kuřecí špíz se zeleninou

700g masa z kuřecích prsou, 200g menších čerstvých žampionu, 1 menší cuketa, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 8 třešňových rajčat, 1 větší čerstvá cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžic olivového oleje, 4 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky mletého černého pepře, sůl.

Očištěné kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. Žampiony oloupeme a ponecháme celé. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky, cuketu nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme. V hrnku smícháme olej, prolisovaný česnek, estragon, citronovou šťávu, sůl a pepř. Kuřecí maso, cuketu, papriku, žampiony dáme do misky a zalijeme marinádou a důkladně promícháme. Přikryjeme a necháme nejméně 9 hodin odležet v ledničce. Během této doby občas maso a zeleninu promícháme. Ze směsi slijeme marinádu a maso se zeleninou a houbami střídavě napichujeme na šašlíkové jehly Weber. Špízy rozložíme na olejem potřený rošt rozpáleného grilu, přikryjeme a grilujeme 3-4 minuty z každé strany do měkka. Pro grilování špízu je vhodné používat plynový gril Weber Spirit E 310 Premium nebo Weber Performer. Jako přílohu doporučuji dušenou rýži nebo opečené brambory.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování