Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

 6 porcí masa z kachních prsou, olej na potření

Omáčka: 2 hrnky kuřecího vývaru, 3 lžíce balsamicového octa, 4 lžíce másla, 1/2 hrnku pomerančové šťávy, jemně nastrouhaná kůra z malého pomeranče, 2 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžička drceného černého pepře, lžičku soli.

 

 

Plátky masa omyjeme a osušíme. Položíme na olejem potřený grilovací rošt a grilujeme nad horkým grilem z každé strany zhruba 10 minut do měkka. Pro přípravu tohoto pokrmu je vhodný plynový gril Weber Q 300 nebo gril Weber Q 320 black line. Hotová kachní prsa nakrájíme na tenké plátky, osolíme, narovnáme na talíř a přelijeme teplou omáčkou.

 

Příprava omáčky: V kastrolu smícháme pomerančovou šťávu a vývar, bez přikrytí zvolna vaříme, až se tekutina vyvaří na polovinu. Přidáme ocet, zázvor a povaříme. Za stálého míchání přidáváme máslo. Když je máslo úplně roztaté, přidáme pomerančovou kůru, zázvor, pepř a sůl.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování