před přípravou masa, drůbeže a ryb si vždy umyjte ruce
potraviny na grilování mějte vždy do poslední možné chvíle v lednici či chladničce, nikdy nenechávejte marinovat maso při běžné pokojové teplotě
nepoužívejte nikdy stejný talíř pro syrové a ugrilované maso, vždy dodržujte dostatečně vysokou teplotu na propečení masa uvnitř, nejen na venek
grilujte vždy s nasazeným víkem grilu, maso bude rychleji hotovo a je šťavnatější
steaky, bifteky, ale i ostatní maso otáčejte nejlépe pouze jednou, nebude tolik vysušené, bude šťavnatější a velmi dobře propečené i uvnitř
celkový grilovací čas závisí nejn na síle a množství masa, ale i na venkovní teplotě - nezapomínejte na to při zimním grilování
čas grilování se mění i podle toho, jak moc je rošt plný masa a nakolik může teplo procházet i k víku grilu
při marinádách, které obsahují cukr nebo med, doporučujeme potírání masa až na samém konci grilování - cukr velmi rychle karamelizuje
při obracení masa nepoužívejte vidličku, ale grilovací kleště. Při použití vidličky bude maso zbytečně propíchané, a ztratíte spoustu šťávy - a to je škoda
Grily Krby.cz
Gruily Krby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
775 585 284
První Weber World Partner v ČR