Jamajské kuře

1 celé kuře, 6 stroužků česneku, hrnek jemně nasekané naťové cibulky, 150 ml hotové ostré grilovací omáčky, 100 ml oleje, 4 lžíce citronové šťávy, lžička jemně nastrouhané citronové kůry, 2 lžičky mletého nového koření, 1 lžička kurkumy.

 

 

Kuře očistíme, odstraníme přebytečný tuk a naporcujeme na šest dílů. U kousků kuřete uvolníme kůži, ale neodstraňujeme. Ve vhodné misce rozmixujeme naťovou cibulku, grilovací omáčku, nasekaný česnek, olej, citonovou šťávu a koření. Kusy kuřete pokládáme na grilovací pánev Weber Style, polijeme marinádou a maso v marinádě obalíme. Přikryté necháme odležet 1 hodinu v ledničce. Marinádu z masa slijeme a uchováme. Kuřecí kousky narovnáme na olejem potřený rošt rozehřátého grilu, urovnáme kůži a grilujeme při středním žáru 50-60 minut. Snadné nanášení marinády dosáhneme použitím omáčníku se silikonovým štetcem Weber Style. Během úpravy maso obracíme a potíráme zbytkem marinády.

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování