Voňavá krůta s estragonem

 1 celá krůta, 2 malé červené cibule, 3 stroužky česneku, citron, lžička citronové šťávy, čtvrtka rozpuštěného másla, čerstvé snítky, sušený estragon, mletý černý pepř a sůl.

 

Očištěnou krůtu bez vnitřností omyjeme a osušíme, uvnitř osolíme. Do břišní dutiny vložíme oloupanou cibuli, 4 snítky estragonu a rozpůlený citron. Břišní dutinu a otvor u krku uzavřeme pomocí kovové jehly, stehna a křídla přidrátujeme k tělu. Celou krůtu potřeme pomocí dlaně změklým máslem, osolíme a opepříme. Krůtu položíme na grilovací rošt nad odkapávací misku hřbetem vzhůru. Pro přípravu tohoto pokrmu je vhodné použít gril řady Weber Spirit E 310 nebo Genesis. Přikryjeme a grilujeme nad středně rozehřátým grilem, počítáme cca. 25 minut na kilogram masa. Krůtu během grilování nejméně dvakrát obrátíme. V hrnku smícháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sušený estragon. Polovinou marinády potřeme krůtu 30 před dokončením. Krůtu přikryjeme a grilujeme dalších 20-25 minut. Hotovou krůtu zabalíme do alobalu a necháme ještě 15 minut dojít. Z masa odstraníme drátky a kovové jehly, vyjmeme náplň z břišní dutiny a naporcujeme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování