Krůtí rolky plněné špenátem

700 g masa z krůtích prsou, 300 g anglické slaniny ( plátky ), 200 g mraženého špenátového protlaku, sůl a pepř.

Marináda: 100 ml oleje, 3 lžíce bílého vína, 3 lžičky grilovacího koření, 1 lžíce jemně nasekané zelené petržele.

 

 

Očištěné maso rozkrojíme na plát, který naklepeme a mírně osolíme. Špenát rozmrazíme, nadbytečnou vodu slijeme. Plát masa poklademe plátky slaniny a potřeme špenátem. Maso pevně zavineme a z rolády nakrájíme plátky silné cca. 3 cm. Každou rolku napíchneme příčně Šašlíkovou jehlu či namočenou špejli a připravené maso narovnáme do grilovací pánve Weber Style. Potřeme z obou stran marinádou, přikryjeme a marinujeme v ledničce přes noc. Okapané rolky grilujeme nad středně rozpáleným grilem z každé strany 7-10 minut do měkka. Během úpravy potíráme maso zbytkem marinády. Hotové rolky osolíme a opepříme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování