Drůbeží kebab s bramborami v česnekové marinádě

 900g kuřecích prsou, 30 malých celých brambor, 5 stroužků česneku, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry, 1/2 lžičky čerstvě drceného pepře, sůl.

 

 

Očištěné maso nakrájíme na velké kousky. V hrnku smícháme olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř. Brambory omyjeme a uvaříme celé téměř do měkka. Slijeme, necháme zchladnout. Kousky masa a brambory dáme do vhodné nádoby, zalijeme marinádou, promícháme a přikryjeme. Necháme marinovat 4-6 hodin v ledničce, občas promícháme. Marinádu slijeme a uchováme. Připravené kousky masa napíchneme společně s brambory na Šašlíkové jehly Weber. Kebab rozložíme na rozehřátý gril, pro přípravu kebabu doporučuji gril Weber Q 200 nebo gril Weber Char Q 260 a grilujeme cca. 10 minut. Obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme dalších 6 minut.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování