Grilované roštěnky se sardelovou pastou

6 roštěnek ( asi 900g ), 6 lžic bílého vína, 3 lžičky sardelové pasty, mletý pepř, 3 lžičky worcesterové omáčky, sůl, olej

 

 

Očištěné roštěnky opláchneme, osušíme a kraje nařízneme, Potom je opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou, vínem, potřeme sardelovou pastou, olejem a necháme asi 2 hodiny odležet. Po odležení maso osušíme, rozložíme na rošt rozehřátého grilu nebo na rošt zahradního grilu na dřevěné uhlí. Doporučujeme buď gril plynový Weber Spirit E 320 Premium nebo gril na dřevěné uhlí Wever Performer Touch-N-Go.  Grilujeme po každé straně 4-5 minut. Nakonec osolíme. Solíme však opatrně, protože sardelová pasta je již dost slaná. Roštěnky podáváme s bramborami nebo chlebem a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování