Ražniči

300g svíčkové, 300g vepřové kýty, 60g slaniny, 2 středně velké cibule, 4 papriky, olej, sůl, mletý pepř.

 

Svíčkovou a vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákno na kostky, slaninu a cibuli na plátky a očištěné, semen zbavené papriky na dýlky. Střídavě je napichujeme na grilovací jehly - šašlíkové jehly, tak, aby mezi nimi zůstali mezery. Potom je opepříme a potřeme olejem. Jehly vložíme do rozpáleného grilu nebo do vidlice nad rožhavené dřevěné uhlí. Po chvíli žár zmírníme a jehlami otáčíme, aby se maso propeklo. Přitom jehly potíráme olejem. Tento pokrm lze připravit na elektrickém grilu Weber Q 140. Po grilování maso osolíme. Rozdělíme je na talíře a podáváme s chlebem nebo bramborami a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování