Bezpečnost při grilování

Pro efektivní, úspěšné, ale i bezpečné grilování máme pro Vás několik pravidel, která by jste měli při Vašem grilování dodržovat :

  • Přečtěte si před použitím grilu ( alespoň před prvním grilování) přiložený návod k použití

  • Postavte gril na pevný, rovný podklad tak, aby byl stabilní a měli jste kolem grilu dostatek prostoru

  • Držte malé děti, batolata, ale i nezbedné domácí mazlíčky v dostatečné vzdálenosti od grilu

  • Nepoužívejte tekuté podpalovače na bázi alkoholu, představují požární i bezpečností riziko

  • Pro ochranu dlaní a rukou vždy používejte grilovací rukavice a grilovací nářadí s dostatečně dlouhou rukojetí, aby jste předešli riziku popálení, pracujete přeci jen s rozpáleným žhavým uhlím

  • Nepoužívejte na rozpáleném grilu oleje ve spreji, požívejte mašlovačku namočenou v oleji , nebo používejte grilovací marinády

  • Dejte pozor na Vaše oblečení, negrilujte s oblečením, které je vyrobeno ze snadno vznětlivých materiálů, používejte grilovací zástěru

  • Plynové grily zapalujte vždy s otevřeným víkem grilu

  • Nehaste nikdy plameny v grilu vodou. Zaduste plameny nedostatkem kyslíku - přiklopte gril víkem, zastavte přívod plynu a uzavřete ventilační klapky víka grilu

  • Po skončení grilování na plynovém grilu vždy uzavřete regulační ventil na grilu i samotné plynové lahvi

  • Po skončení grilování v kotlových grilech vždy uzavřete ventilační klapky na víku grilu i na přívodu vzduch u typů se systémy Weber One Touch

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování

Konvektomat, gastro vybavení Zahradní a venkovní krby Recepty a vaření Koupelny