Zapálení grilu - jednoduchý postup

 

Zapálení zahradního grilu na dřevěné uhlí

  1. Zapálení grilu na dřevěné uhlíSejměte víko grilu a otevřete všechny ventilační klapky na vašem grilu

  2. Pod brikety připravte zmuchlané noviny nebo lépe pevný lihový podpalovač na dřevěné uhlí

  3. Vyrovnejte brikety nebo dřevěné uhlí do pyramidy , nebo lépe použijte komínek na roztopení uhlí a briket

  4. Pokud používáte podpalovací komínek, umístěte do něj 1/2 briket, pak vložte 1-2 kostky pevného podpalovače, a dosypte zbytkem briket. Pak do ohniště položte 2-3 kostky pevného lihového podpalovače a zapalte je, komínek postavte na ně

  5. Až se brikety v komínku pokryjí šedým popelem ( po 20-30 minutách rozhoření) , vysypte je do grilu a upravit do příslušného tvaru podle zvolené grilovací metody

  6. Pokud používáte dřevěné lupínky pro douzení masa na grilu, namočte je předtím krátce do vody , aby dlouhou doutnaly a dodaly masu chuť uzeného masa

  7. Nepoužívejte tekuté podpalovače - ze dvou důvodů. Tém první je to, že tekutý podpalovač není obvykle čistý líh, a jeho hoření může ovlivnit  výslednou chuť masa. Tím druhým je bezpečnost - obvykle dochází k dolívání tekutého podpalovače na napůl rozhořelé brikety, což může vést k popálení obsluhy grilu

Zapálení zahradního plynového grilu

  1. Otevřete víko grilu, zkontrolujte všechny ovládací prvky grilu a dostatek plynu v lahvi

  2. Otočte kohoutem na plynové nádrži a pusťte plyn

  3. Zapalte gril buď zapalovačem plynového grilu nebo tlačítkem na zapálení grilu ( podle toho, jak vybavený je Váš plynový gril )

  4. Zavřete víko grilu a rozpalte jej na cca 110 stupňů , to trvá tak 10-15 minut

  5. Pak pomocí regulačních knoflíků dosáhněte teploty, kterou potřebujete pro Vaše grilování

 

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování

Konvektomat, gastro vybavení Zahradní a venkovní krby Recepty a vaření Koupelny