Sejměte víko grilu a otevřete všechny ventilační klapky na vašem grilu
Pod brikety připravte zmuchlané noviny nebo lépe pevný lihový podpalovač na dřevěné uhlí
Vyrovnejte brikety nebo dřevěné uhlí do pyramidy , nebo lépe použijte komínek na roztopení uhlí a briket
Pokud používáte podpalovací komínek, umístěte do něj 1/2 briket, pak vložte 1-2 kostky pevného podpalovače, a dosypte zbytkem briket. Pak do ohniště položte 2-3 kostky pevného lihového podpalovače a zapalte je, komínek postavte na ně
Až se brikety v komínku pokryjí šedým popelem ( po 20-30 minutách rozhoření) , vysypte je do grilu a upravit do příslušného tvaru podle zvolené grilovací metody
Pokud používáte dřevěné lupínky pro douzení masa na grilu, namočte je předtím krátce do vody , aby dlouhou doutnaly a dodaly masu chuť uzeného masa
Nepoužívejte tekuté podpalovače - ze dvou důvodů. Tém první je to, že tekutý podpalovač není obvykle čistý líh, a jeho hoření může ovlivnit výslednou chuť masa. Tím druhým je bezpečnost - obvykle dochází k dolívání tekutého podpalovače na napůl rozhořelé brikety, což může vést k popálení obsluhy grilu
Otevřete víko grilu, zkontrolujte všechny ovládací prvky grilu a dostatek plynu v lahvi
Otočte kohoutem na plynové nádrži a pusťte plyn
Zapalte gril buď zapalovačem plynového grilu nebo tlačítkem na zapálení grilu ( podle toho, jak vybavený je Váš plynový gril )
Zavřete víko grilu a rozpalte jej na cca 110 stupňů , to trvá tak 10-15 minut
Pak pomocí regulačních knoflíků dosáhněte teploty, kterou potřebujete pro Vaše grilování
Grily Krby.cz
Gruily Krby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
775 585 284
První Weber World Partner v ČR