Tipy na gril

  • typy na grildbejte na kvalitu grilovaných potravin, na čerstvost masa, zeleniny, ryb i marinády
  • před přípravou masa, drůbeže a ryb si vždy umyjte ruce

  • potraviny na grilování mějte vždy do poslední možné chvíle v lednici či chladničce, nikdy nenechávejte marinovat maso při běžné pokojové teplotě

  • nepoužívejte nikdy stejný talíř pro syrové a ugrilované maso, vždy dodržujte dostatečně vysokou teplotu na propečení masa uvnitř, nejen na venek

  • grilujte vždy s nasazeným víkem grilu, maso bude rychleji hotovo a je šťavnatější

  • steaky, bifteky, ale i ostatní maso otáčejte nejlépe pouze jednou, nebude tolik vysušené, bude šťavnatější a velmi dobře propečené i uvnitř

  • celkový grilovací čas závisí nejn na síle a množství masa, ale i na venkovní teplotě - nezapomínejte na to při zimním grilování

  • čas grilování se mění i podle toho, jak moc je rošt plný masa a nakolik může teplo procházet i k víku grilu

  • při marinádách, které obsahují cukr nebo med, doporučujeme potírání masa až na samém konci grilování - cukr velmi rychle karamelizuje

  • při obracení masa nepoužívejte vidličku, ale grilovací kleště. Při použití vidličky bude maso zbytečně propíchané, a ztratíte spoustu šťávy - a to je škoda

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování

Konvektomat, gastro vybavení Zahradní a venkovní krby Recepty a vaření Koupelny