Peletové grily

Peletové grily jsou doma v USA a Kanadě v 80. letech 20. století jako reakce na poptávku po jednodušším způsobu grilování, který by zároveň zachoval typickou chuť pokrmů připravených na dřevě.  Američané jsou prostě pohodlní a peleťáky pro ně byla dostupná technika jejich BBQ. První patent na peletový gril získal Joe Traeger v roce 1986 v americkém Oregonu.Právě odtud se peletové grily rychle rozšířily nejdříve po Severní Americe a později do celého světa.

Vyberte si značku peletových grilů

Peletové grily Pit Boss

 

V naší nabídkce najdete značky těchto peletových grilů:

  • Traeger (USA) – zakladatel a největší hráč na trhu, průkopník peleťáků s nejširším sortimentem
  • Pit Boss (USA)  - skvělé peleťáky s výborným poměrem cena/výkon
  • Louisiana Grills (USA/Kanada) - vysoký tepelný výkon a luxusní provedení peletových grriů
  • Broil King (Kanada) - značka s tradicí vyhlášená robustním provedením
 

Jak fungují peletové grily?

Gril je vybaven zásobníkem na dřevěné pelety. Pomocí elektricky poháněného šneku jsou pelety dopravovány do ohniště, kde je zapálí žhavící svíčka. Integrovaný ventilátor vhání vzduch a umožňuje rovnoměrné spalování.
Provoz  grilu řídí elektronika – stačí nastavit požadovanou teplotu a gril sám automaticky dávkuje pelety. Ve finále to znamená stabilní teplotu při grilování  a výrazné aroma dřeva.
 

Výhody grilů na pelety

  • Snadné ovládání – stačí nastavit teplotu
  • Stabilní teplota – přesná regulace díky automatickému dávkování pelet
  • Autentická chuť – pelety dodají masu výrazné aroma jako při uzení
  • Univerzálnost – grilování, uzení, pečení i pomalé low and slow BBQ
  • Čistší provoz – méně kouře a popela než klasické grily na dřevo nebo uhlí

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování