jablečné řezy se skořicí

2 velká pevná jablka, 1 lžíce rozpuštěného másla, citronová šťáva dle potřeby, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžičky mleté skořice.

 

Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky silné cca. 1cm a kulatým tvořítkem nebo nožem vykrojíme jádřinec. Plátky rozložíme na tác a pokapeme citronovou šťávou. V hrnku smícháme cukr a skořici. Plátkyjablek položíme na rošt rozehřátého grilu a potřeme máslem. Grilujeme asi 3 minuty, během úpravy posypeme skořicovým cukrem. Plátky jablek obrátíme, potřeme máslem a posypeme zbytkem skořicového cukru. Grilujeme další 3 minuty do měkka. Hotový pokrm dochutíme cukrem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování