Losos s grilovaným chřestem a cibulí

6 plátků lososa s kůží (po 150-200g), svazek čerstvého chřestu (zhruba 500g), velkou červenou cibuli, 1/2 hrnku hotové omáčky barbecue (kupované), 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce sojové omáčky, mletý černý pepř, sůl, olej na potření.

 

Plátky lososa omyjeme a osušíme. Maso posypeme mletou paprikou. Maso potřeme grilovací omáčkou a necháme v pokojové teplotě 15 minut odležet.Chřest očistíme a odkrojíme konce, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Chřest i cibuli potřeme olejem, opepříme a osolíme. Plátky lososa položíme kůží dolů na rošt středně rozpáleného grilu, okolo položíme plátky cibule a chřest. Grilujeme na přikrytém grilu 5 minut. Chřest a cibuli obrátíme a grilujme dalších 5-6 minut, až je maso propečené. Porce ryby položíme na talíře, poklademe kolečky cibule a obložíme chřestem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování