Drůbeží hamburgery se sýrem niva

4 drůbeží hamburgery, lžíce másla, 4 půlky kompotovaných hrušek, 150g sýra niva, 4 lžíce krémové smetany, 4 lžíce rybízového kompotu nebo džemu, 1/2 lžičky kari koření, 4 žemle

 

Hamburgery opečeme nebo ogrilujeme na elektrickém grilu Weber Q 140 dočervena. žemle rozkrojíme, spodní část potřeme máslem, na ně položíme hamburgery, posypeme kořením kari, poklademe půlkami hrušek a otvory po jádřincích nyplníme rybízovým kompotem nebo džemem. Zakryjeme vidličkou rozmačkaný sýr niva, smíchaný se smetanou. Připravené žemle vložíme do trouby či do grilu a zapékáme, až se sýr začne tavit. Potom přiklopíme vršky žemlí a ihned podáváme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování