Kukuřice se slaninou a bylinkovým máslem

8 očištěných klasů cukrové kukuřice, 20 plátků anglické slaniny, 6 lžic rozpuštěného másla, 2 lžičky nasekané pažitky, lžičku nasekaného čerstvého tymiánu, lžičku nasekané čerstvé majoránky, mletý černý pepř, sůl a vodu na povaření kukuřice.

 

Kukuřici zalijeme v hrnci vodou, osolíme a povaříme cca. 6 minut. Slijeme a klasy necháme dobře okapat. Plátky anglické slaniny posypeme bylinkami a každý kukuřičný klas obalíme dvěma plátky slaniny, upevníme namočenou špejlí. Připravenou kukuřici potřeme máslem, opepříme a osolíme. Grilujeme na středně rozehřátém roštu. Pro přípravu kukuřice doporučuji gril Compact Kettle. Kukuřici grilujeme za častého otáčení 20 minut do měkka, při grilování potíráme zbytkem bylinkového másla.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování