Pikantní sýrová marináda

80g jemně nastrouhaného tvrdého sýra ( ementál, parmazán, čedar ), 3 lžíce sladké smetany, 60g hladké mouky, 1 žloutek, 750ml mléka, 80g másla, 1 lžička worcesterové omáčky, ěpetka mleté sladké papriky, špetka chilli koření, sůl

 

Žloutek rozmícháme se sladkou smetanou. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Rozmícháme a za stálého míchání povaříme asi 10 minut, aby jíška byla hladká. Do horké omáčky vmícháme nastrouhaný sýr, ochutíme worcesterovou omáčkou, sladkou paprikou a chilli kořením, osolíme. Nakonec do odstavené marinády vmícháme žloutek se smetanou. Podáváme ke grilovanému drůbežímu masu, na grilování drůbeže můžeme použít stojan na drůbež, či rybám, které můžeme připravit na litinovém tálu vhodném pro gril Weber One-Touch Gold.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování