Francouzská marináda

500ml červeného vína, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 1 lžička nasekané zelené petržele, 150g slaniny, 5 čerstvých žampionů, 5 středně velkých mrkví, 2 středně velké cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 lžička sušeného tymiánu, 4 zrnka celého pepře, sůl

 

Žampiovy očistíme, nakrájíme a podusíme na pánvi na jedné lžičce másla. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Ze zbytku másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu, rozškvaříme, přidáme mrkev, cibuli, česnek a veškeré koření a zvolna dusíme asi deset minut. Zalijeme vínem a vaříme asi deset minut. Nakonec vmícháme podušené žampiony a petrželku a podle chuti dosolíme. Podáváme ke grilovanému masu nebo ke zvěřině, které můžeme připravit např.: na plynovém grilu Weber Genesis nebo také na plynovém grilu Weber Summit.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování