500ml masového vývaru, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 2 lžíce sladké smetany, mletý černý pepř, sůl, 2 lžíce jemně nasekané zelené petržele, 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého libečku, citronová šťáva dle chuti
V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přidáme vývar a povaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí. Pro pepření a solení doporučujeme použít stylové kořenky s mlýnkem. Krátce povaříme a odstavíme. Do základu omáčky vmícháme žloutek rozmíchaný se smetanou, bylinky a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme k e grilovaným pokrmům z mletého masa.
Grily Krby.cz
Gruily Krby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
775 585 284
První Weber World Partner v ČR