Marinované krevety ve slanině

 250g krevet, v kuchńské úpravě, 120-150g anglické slaniny, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 500g rajčatového pyré, 2 lžíce vinného červeného octa, 1 lžíce tmavého rumu, 50ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky worcesterské omáčky, 1 lžička chilli koření, mletý černý pepř, sůl.

 

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. V kastrolku rozehřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme. Vhodné příslušenství Weber pro přípravu krevet je grilovací pánev WOK, která zaručí snadné smíchání veškerých ingrediencí. Cibulku s česnekem zalijeme vodou, vmícháme rajčatové pyré, ocet, worcesterskou omáčku, rum a ochutíme cukrem, chilli kořením, pepřem a solí. Směs zvolna povaříme za stálého míchání asi 10 minut a necháme půl hodiny odstát. Krevety omyjeme, necháme okapat a dáme do vhodné nadoby. Ke krevetám přidáme marinádu, kterou si připravíme v omáčníku Weber Style, promícháme a marinujeme při pokojové teplotě asi půl hodiny. Plátky slaniny podélně rozpůlíme a každou krevetu proužkem slaniny obalíme. Připravené krevety napichujeme na kovové jehly a grilujeme za častého otáčení zhruba 5 minut do měkka. Během grilování potíráme krevety zbytkem marinády.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování