Grilovaný humr s ochuceným máslem

4 humří ocásky, 1/2 hrnku rozpuštěného másla, 2 lžíce jemně nasekané cibulkové natě, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička citronové kůry, 1/4 lžičky mletého černého pepře.

 

Upravené humry omyjeme a osušíme, podélně nařízneme do tvaru " motýla ". V misce smícháme veškeré suroviny. Směsí potřeme připravované humry a položíme krunýřem nahoru na rošt středně rozehřátého grilu. Příprava garnátů je ideální na litinovém tálu Weber. Grilujeme asi 4 minuty a maso obrátíme, potřeme ochuceným máslem a grilujeme dalších 4-5 minut do měkka. Zbytek teplého másla podáváme s grilovaným humrem na namáčení.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování